Електронний архів (інституційний репозитарій) ЛНУВМБ імені. С.З.Ґжицького

Технологія м’ясних напівфабрикатів із нетрадиційної сировини

Інформація по репозитарію

Реєстрація

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Глухой, Віталій
dc.date.accessioned 2025-11-12T20:35:55Z
dc.date.available 2025-11-12T20:35:55Z
dc.date.issued 2023-12-20
dc.identifier.uri http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/1353
dc.description Мета і завдання роботи. Метою роботи є теоретично та практично обґрунтована розробка технології посічених напівфабрикатів із мяса водоплавної птиці із застосуванням курячої шкірки у складі білково-жирової емульсії. Для досягнення поставленої мети потрібно вирішити такі основні завдання: - встановити функціонально –технологічні властивості курячої шкірки; - встановити доцільність використання БЖЕ з курячою шкіркою у технології посічених напівфабрикатів з м'яса водоплавної птиці; - дослідити зміни ФТВ білково-жирової емульсії та модельних фаршів посічених напівфабрикатів; - обґрунтувати доцільність застосування БЖЕ у модельних фаршах з м’яса водоплавної птиці; - дослідити їх мікробіологічні показники посічених напівфабрикатів та зазначити вплив БЖЕ на термін зберігання ; - дати економічну оцінку розробленої технології; Об'єкт дослідження – технологія посічених напівфабрикатів з м’яса птиці Предмет дослідження – білково-жирові емульсії, посічені напівфабрикати: котлети, фрикадельки, м'ясо птиці Методи досліджень - комплекс фізико-хімічних, мікробіологічних і технологічних методів досліджень. uk_UA
dc.description.abstract Забезпечення населення повноцінними продуктами харчування важлива проблема сучасного світу. Достатня кількість власних продовольчих ресурсів для забезпечення населення країни продовольством визначає безпеку держави. На сьогодні основними видами м’ясної сировини є свинина, яловичина, курятина. Важливим завданням м'ясопереробної галузі є залучення різноманітних видів м’ясної сировини для створення нового вигляду оригінальних нетрадиційних м'ясних продуктів з високою харчовою цінністю. Зниження собівартості м’ясних продуктів виробництва за рахунок використання нетрадиційних видів м'яса та білкових добавок дозволяє розширити асортимент м’ясних виробів. Сучасний ринок характеризується підвищений попитом м'ясні посічених напівфабрикатів та напівфабрикатів у тісті. Споживчі властивості таких м’ясних продуктів зумовлені якістю використовуваної сировини. М'ясо водоплавної птиці можна використовувати для виробництва м’ясних напівфабрикатів, оскільки вирощування такого виду мяса зосереджено в багатьох областях нашої країни. uk_UA
dc.publisher Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Ґжицького uk_UA
dc.title Технологія м’ясних напівфабрикатів із нетрадиційної сировини uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу