Андрагогіка з основами акмеології - Мачинська, Н.; Смолінська, О. (ЛНУВМ та БТ імені С. З. Ґжицького, 2022)
У статті проаналізовано теоретичні аспекти лідерства як соціокультурного явища, визначено особливості формування лідерських якостей у студентів в умовах академічного середовища вищого навчального закла- ду. Автор, спираючись на закономірності та ознаки менеджменту освіти, методологічні засади державно- громадського управління освітньою інституцією, пропонує змістову характеристику понять «лідер» та «лідерство», визначає особливості педагога-лідера та лідера студентського середовища, описує пріоритети діяльності сучасного освітнього лідера.
методичні розробки тем для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти ОПП «Освітні, педагогічні науки»
Keywords: андрагогіка; акмеологія