Аквакультура штучних водойм : навч.-метод. посіб. - Крушельницька, О. В.; Кравець, С. І.; Лобойко, Ю. В. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького, 2021)
Мета вивчення дисципліни «Аквакультура штучних водойм» полягає в оволодінні сучасними знаннями з основ ведення технологічних процесів у тепловодному, холодноводному ставовому та індустріальному рибництві, технологій відтворення та вирощування об'єктів культивування в рибних господарствах, розташованих у різних зонах рибництва за різних форм та циклів ведення в них ставової та індустріальної аквакультури на основі ресурсозбереження, а також - освоєнні основних рибоводно-біологічних нормативів за всіма технологічними процесами; вихованні у студентів творчого, екологічно безпечного, енерго- та ресурсоощадного підходів до ведення основних технологічних процесів у ставовій та індустріальній аквакультурі.
Keywords: аквакультура; штучні водойми