Удосконалення технології варено-копчених національних м'ясних продуктів з нетрадиційних видів сировифни : кваліф. роб. ...магістра - Левицький, М. О. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2024)
Однією з джерел створення високоякісних м’ясних продуктів може слугувати галузь птахівництва, роль якої у Західному регіоні України характеризується високим ресурсним потенціалом. В даний час український ринок м’яса птиці знаходиться у стадії динамічного розвитку, що, в першу чергу, обумовлено високою рентабельністю даного виробництва. Розробка інноваційних підходів у технології ППМП, направлених на ресурсозберігання, імпортозаміщення, інтенсифікацію виробничих процесів і поліпшення споживчих властивостей готових продуктів включає різні напрями, серед яких виділені сучасні способи, зокрема ультразвукові (кавітаційні).
Keywords: м'ясні продукти; ковбаси