Методичні вказівки для проведення лабораторно-практичного заняття на тему: «Загальні відомості про будову та обладнання ставових рибницьких господарств» «Технічні засоби в аквакультурі» - Білаш, Ю.П.; Пукало, П. Я. (My University, 2024)
Ставкові рибницькі господарства — це спеціалізовані водні комплекси, призначені для вирощування риби в штучних чи напів природних умовах. Їхньою основною метою є створення оптимальних умов для росту, розвитку та розмноження риб. Завдяки можливості регулювання екологічних параметрів, таких як температура води, вміст кисню, кількість корму та рівень забруднення, ці господарства дозволяють досягати високої продуктивності на порівняно невеликих територіях.Роль ставкових рибницьких господарств особливо важлива в умовах сучасних екологічних викликів. Вони дозволяють зменшити навантаження на природні водойми, зберегти популяції диких риб та запобігти надмірному вилову. Крім того, рибництво сприяє розвитку місцевої економіки, створюючи робочі місця, та забезпечує населення якісними харчовими продуктами.
Keywords: рибницькі господарства.обладнання ставових рибницьких господарств