Теоретико-методичні рекомендації з профільної фізичної підготовки студентів харчових технологій : навч. посіб. - Семенів, Б. С.; Бабич, А. М.; Якимишин, І. Д.; Голубева, О. Т. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2018)
Мета фізичного виховання у навчальних закладах – сприяння підготовці гармонійно розвинених, висококваліфікованих фахівців. У процесі навчання з курсу фізичного виховання передбачається вирішення завдань: виховання у студентів високих моральних, вольових і фізичних якостей, готовності до високопродуктивної праці; збереження і зміцнення здоров'я, сприяння правильному формуванню й усебічному розвитку організму, підтримка високої працездатності упродовж усього періоду навчання; усебічна фізична підготовка студентів; їх профілююча фізична підготовка з урахуванням особливостей майбутньої трудової діяльності; придбання студентами необхідних знань з основ теорії, методики й організації фізичного виховання і спортивного тренування; виховання у студентів переконаності в необхідності регулярно займатися фізичною культурою і спортом.
Keywords: фізична культура і спорт; фізична підготовка студентів