Охорона праці в галузі : метод. вказ. - уклад. Гордійчук, Л. М. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2024)
Засоби індивідуального захисту (ЗІЗ) призначені для повного усунення або суттєвого зниження впливу небезпечних та шкідливих виробничих факторів на працівників. Залежно від їхнього призначення, ЗІЗ поділяються на 12 класів, кожен із яких включає десятки різних видів і типів. Оскільки універсальної класифікації не існує, засоби індивідуального захисту класифікуються за кількома критеріями: за захисними властивостями, функціональним призначенням, конструктивними особливостями, модельними рядами тощо.
Keywords: індивідуальний захіст; охорона праці