Глобалізація товарних ринків і гармонізація інструментів їх регулювання у контексті міжнародного маркетингу - Поперечний, С. І.; Флейчук, М. І. (ННВК “АТБ", 2023)
Розкривається зальна характеристика споживчого ринку в умовах глобалізації з врахуванням елементів сучасного маркетингу. Відображено суперечливі напрямки глобалізації, характеристику основних глобальних споживчих ринків та елементи маркетингової стратегії найпотужніших рітейлерів. Проаналізована класифікація моделей управління, розповсюджених у сучасній мережевій торгівлі. Наголошено на необхідності застосування корпораціями принципів концепції «економіки спільної участі», політики «Індустрія 4.0», «Інтернету речей». Здійснено компаративний аналіз позитивного досвіду провідних країн світу у процесі трансформації національної політики при переході до складніших моделей функціонування глобальних виробничо-збутових ланцюгів. Відображено та проаналізовано географічну структуру й елементи комплексу маркетингу найпотужніших ТНК у світі у сфері споживчого ринку.
Євроінтеграційні перспективи розвитку аграрної економіки України : кол. моногр.
Keywords: маркетинг торгових ринків; міжнародний маркетинг; глобальний споживчий ринок