Формування системи управління публічними інвестиціями в Україні : ст. - Радух, Н. Б.; Ситник, Т. І. (Університет митної справи та фінансів, 2024)
У статті означено, що публічні інвестиції є важливим засобом забезпечення сталого розвитку економіки країни. Важливою проблемою водночас є відсутність контролю за використанням державних фінансових ресурсів, що спрямовуються як цільові інвестиції в проекти соціально-економічного розвитку. Розкрито практику імплементації публічних інвестиційних проектів в Україні, які здебільшого спрямовані на заходи з покращення інфраструктури. Саме тому в сьогоднішніх умовах продумана система управління публічними інвестиціями може забезпечити не лише відновлення зруйнованої інфраструктури, а й стимулювати економічне відновлення країни. Обґрунтовано, що актуальними завданням реформування управління публічними інвестиціями є запровадження середньострокового планування публічних інвестицій на державному, регіональному та місцевому рівні, а також їх інтеграція у бюджетний процес і забезпечення включення до бюджету тільки тих проектів, що пройшли оцінку та відбір у встановленому порядку.
Keywords: публічні інвестиції, управління публічними інвестиціями, державна підтримка