Логістичний менеджмент : метод. рек. - Колодійчук, В. А. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького, 2020)
В умовах глобалізації світової економіки та інтеграції вітчизняного виробництва у світовий економічний простір, все більше українських підприємств починають проявляти зацікавленість до логістичних концепцій і методів. Однак на практиці існує гострий дефіцит у фахівцях, які б не тільки мали досвід практичної діяльності, але й володіли фундаментальними знаннями логістики. Окремі елементи логістики реалізують менеджери, економісти, фахівці з інженерно–технологічною підготовкою. Проте вітчизняним підприємствам потрібні спеціалісти, які б забезпечували поєднання основних функцій логістики (постачання, виробництво, збут, транспортування, вантажопереробка, упакування, управління запасами, складування) у єдиний бізнес–процес, уміли проектувати й управляти наскрізними матеріальними та супроводжуючими інформаційними, фінансовими і сервісними потоками з метою мінімізації загальних витрат та отримання синергичного ефекту.
Keywords: менеджмент; логістичний менеджмент