Методологія наукових досліджень : посіб. - Уклад. : Білонога, Ю. Л.; Уклад. : Ромашко, І. С.; Уклад. : Гутий, Б. В.; Уклад. : Драчук, У. Р.; Уклад. : Галух, Б. І.; Уклад. : Басараб, І. М. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2025)
Сучасна система вищої освіти базується на поєднанні глибоких теоретичних знань і практичного досвіду, що дає змогу формувати покоління фахівців нового типу — науково підготовлених, гнучких, креативних і здатних ефективно діяти в умовах динамічних змін. Сьогодні від випускників університетів очікують не лише високого рівня професійної компетентності, а й уміння приймати нестандартні рішення, критично мислити, орієнтуватися в інформаційних потоках, оцінювати соціальні процеси та прогнозувати наслідки своїх дій. У цьому контексті особливого значення набуває підготовка здобувачів освіти до самостійної, пошукової та дослідницької роботи, яка сприяє розвитку наукової культури, ініціативності й уміння працювати з інформаційними ресурсами. Освітній процес спрямований не лише на засвоєння готових знань, а передусім на формування здатності їх знаходити, аналізувати, критично переосмислювати та застосовувати у власній професійній діяльності.
Keywords: наукові дослідження, аналітичне мислення, харчові технології, аналіз, самоконтроль