Менеджмент: системний підхід : моногр. - Кухар, Р. Б.; Мотько, Н. Р. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2023)
Проблема ефективності менеджменту досліджується багатьма вченими з різних позицій, але при цьому акцент робиться переважно на теоретичних аспектах менеджменту: організаційні, психологічні і т.п. Нами зроблена спроба підійти до цієї проблеми з позицій системного підходу, як сучасного методу наукових досліджень, розглядаючи при цьому не лише теоретичні положення менеджменту, але і ті складові елементи, що впливають в процесі його функціонування на ефективність системи менеджменту в цілому. Це, зокрема, ”інформація”, яка необхідна менеджеру для прийняття ним необхідного управлінського рішення, а також ”комунікація”, з допомогою якої ця інформація передається менеджеру по відповідному комунікаційному каналу. Тим самим, при дослідженні проблеми ми розглядаємо систему менеджменту як тріаду: «інформація, комунікація, менеджмент».
Keywords: менеджмент