Конституція та екстер’єр свиней : метод. рек. - Луник, Ю. М.; Періг, Д. П.; Фіялович, Л. М. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького, 2023)
Конституція свиней формується в процесі розвитку організму протягом, ряду, пов’язаних між собою поколінь під впливом сукупної дії спадкових факторів, умов годівлі та утримання, характеру господарського використання тварин і племінної роботи з ними. Екстер’єр – це зовнішня будова тіла тварини, що зв’язана з його біологічними особливостями та господарською цінністю. За екстер’єром можна виявити недоліки і вади будови тіла, що негативно впливають на кількість і якість продукції.
Keywords: екстер’єр свиней; свині