Морально-етичні принципи електронної освіти і штучного інтелекту : ст. - Огірко, О. В. і ін. (ВГ "Наукові перспективи", 2024)
У статті розглядаються морально-етичні принципи електронної освіти, які розкривають моральні орієнтири освіти, моральну складову освітнього процесу, опосередкованого сучасними інформаційно-комунікатив ними технологіями. етика виступає важливою частиною електронної освіти, перед якою стоїть завдання підтримки моральних цінностей, ідеалів інформаційного суспільства. підкреслюється, що сучасні організації потребують фахівців, які базують свою професійну діяльність на морально етичних нормах та цінностях. формування таких фахівців в умовах електронної освіти має свою специфіку. етична інфраструктура електронної освіти являє собою сукупність засобів, використовуваних для регулювання неналежної та заохочення належної поведінки освітніх суб’єктів, що включені в електронні технології навчання.
Keywords: мораль, етика, інформаційна етика,штучний інтелект