Розробка рецептур та технології солодкого кефіру при використанні сиропу «Вітамінний коктейль»: кваліф. роб. ...магістра - Дудко, В. Р. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2023)
Функціональні продукти для харчування організму людини (ФП) — продукти, які, крім основного завдання — харчування, впливають на психологічний або фізіологічний стан людини. Функціональні продукти, наприклад, можуть знижувати рівень холестерину, зміцнювати імунну систему, відновлювати мікробіологічний баланс травної системи, підтримувати лікування синдрому роздратованого кишківника і мають протизапальну функцію. Їх також називають пробіотичними або нутрицевтичними продуктами (у США і Великій Британії). До функціональних продуктів харчування відносять продукти які здійснюють певні спеціалізовані функції при їх вживані, при цьому функціональне харчування не відносять до лікарських засобів, але тривале споживання функціональних продуктів харчування приводить (переважно приводить) до відповідних фізіологічних змін в організмі.
Keywords: кисломолочні напої, кефір, фітосироп, морські продукти, продукти бджільництва