Обмеження прав людини і громадянина в умовах воєнного стану - Мелех, Б. В. (ЛНУВМ та БТ імені С. З. Ґжицького, 2022)
Воєнний стан – це особливий правовий режим, що вводиться в Україні або в окремих її місцевостях у разі збройної агресії, а також в інших, передбачених законом випадках, та передбачає надання відповідним органам повноважень, необхідних для відсічі збройної агресії та забезпечення національної безпеки. У зв’язку з цим, можливим є також тимчасове, зумовлене загрозою, обмеження конституційних прав і свобод людини і громадянина із зазначенням строку дії цих обмежень.
Keywords: права людини; воєнний стан