Оптимізація окремих ланок технології біостабілізації (консервування) соковитих кормів : магіст. роб. - Тюрін, Г. О. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького, 2023)
Інтенсифікація сучасного тваринництва, збільшення кількості та підвищення продуктивності худоби передбачає забезпечення тварин якісними консервованими кормами, зокрема силосом. Неякісний чи зіпсований силос не лише гірше поїдається тваринами, але й містить небезпечні токсичні продукти обміну дріжджів і пліснявих грибів, що негативно позначається на продуктивності тварин та може викликати у них розвиток ацидозу, кормові отруєння та токсикоінфекції.
Keywords: консервування кормів; технологія виробництва силосу; силос; популяції мікроорганізмів; корми