Мікотоксикологічне дослідження кормів: відбір проб, проведення органолептичного аналізу та метод ізоляції мікотоксинів із зерна. Лікування та профілактика : метод. роз. - Слободюк, Н. М.; Леськів, Х. Я. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького, 2024)
мікотоксинів із зерна. Лікування та профілактика. Мета заняття: ознайомити студентів із різновидами мікотоксинів та їх грибами-продуцентами, звернути увагу на їх поширення та ураження кормів; розглянути методи органолептичної оцінки якості кормів при підозрі на їх ураження плісеневими грибами; освоїти методи визначення загальної токсичності кормів; ознайомитися з методами визначення мікотоксинів у кормах та патологічному матеріалі; розглянути лікувально-профілактичні заходи при мікотоксикозах тварин та птиці.
Keywords: корми; зерно; Мікотоксикологічне дослідження; мікотоксикози птиці; мікотоксикози тварин