Кількісні та якісні параметри сперми баранів за використання вітамінів А, D3, E, C і наночастинок Мангану, Цинку і Купруму : дис. ... д-ра філос. галузі знань 21 – «Ветеринарія», за спеціальністю 211 – «Ветеринарна медицина». - Шаран, О. М. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького, 2023)
Дисертаційна робота присвячена з’ясуванню впливу вітамінів А, D3, Е, С у формі ліпосомальної емульсії і наносполук Mn, Zn, Cu на якість еякулятів та запліднювальну здатність сперміїв баранів у період статевого спокою. Експериментально обґрунтовано ефективність додавання до раціону баранів вітамінів А, D3, E, C і глюконату цинку у формі ліпосомальної емульсії та наносполук Mn, Zn, Cu до середовища для кріоконсервування сперми, що дозволяє підвищити якість і запліднювальну здатність сперміїв.
Keywords: запліднювальну здатність сперміїв баранів; сперма баранів; барани