Формування капіталу підприємств з виробництва продукції тваринництва в Україні : ст. - Максим, В. Л.; Чемерис, В. А.; Душка, В. І.; Кузь, М. О. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького, 2022)
Тваринництво є стратегічною галуззю сільського господарства, яка забезпечує населення цінними продуктами харчування, а промисловість важливою сировиною. Однією із передумов успішного функціонування підприємств з виробництва продукції тваринництва є ефективне формування та використання капіталу. Особливо важливим даний процес є в умовах війни, оскільки впливає на фінансову стабільність та економічну стійкість підприємств галузі. У статті описані результати досліджень щодо теоретичних та практичних особливостей формування капіталу підприємств з виробництва продукції тваринництва на основі аналізу статистичних даних за 2015-2021 рр. Визначено основні тенденції зміни показників балансу підприємств галузі тваринництва в Україні. Проведено аналіз питомої ваги підприємств з виробництва продукції тваринництва у формуванні зведених показників балансу сільськогосподарських підприємств України за досліджуваний період.
Keywords: формування капіталу підприємств; капітал підприємств; продукція тваринництва