Еталон публічного управління, що ґрунтується на засадах імплементації європейського досвіду в українську реальність : ст. - Ганущин, С. Н. (Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій, 2020)
В статті розкрито еталонні основи публічного управління, що сформувалися на імплементації європейського досвіду в українську реальність. Обґрунтовано актуальність вивчення публічних цінностей і процесів публічної оцінки, що обумовлено їхнім впливом на те, як сучасна держава, в межах безлічі зовнішніх і внутрішніх викликів, зможе організувати публічне управління, удосконалити керованість і конкурентоспроможність своїх публічних інститутів. Утім, доведено, що в основі цих характеристик публічних інститутів держави лежить система публічних цінностей, з огляду на які держава в тісній взаємодії із громадянським суспільством здійснює практику публічного управління. Зауважено, що публічні цінності містять інтерсуб’єктні уявлення людей про дер жаву, її інститути, процеси участі в публічному управлінні, а також про належну роль держави і суспільне благо тощо.
Keywords: цінності, людина, держава, громадянське суспільство, публічне управління, суспільні відносини