Проблеми захисту та забезпечення реалізації трудових прав працівників підприємств, установ, організацій - Гучко, М. М. (ЛНУВМ та БТ імені С. З. Ґжицького, 2019)
Сучасна система принципів трудового права не цілком відповідає вимогам часу, меті і завданням незалежної України. На сучасному етапі розвитку України як соціальної, правової, демократичної держави питання забезпечення реалізації природних прав людини є одним з найактуальніших. Право на працю є, безперечно, невід’ємним правом людини, без якого неможливо уявити її існування ані в фізичному, ані в соціальному плані. Тому захист цього права повинен займати одне з найпріоритетніших місць в переліку цілей державної політики.
Keywords: права людини; трудові відносини; трудові права