Духовно-моральне виховання студентської молоді як важлива складова частина національної безпеки України : моногр. - Огірко, О. В. (Інститут Державного Управління, 2025)
Монографія розкриває актуальні питання духовно-морального виховання студентської молоді, що є одною з важливих складових національної безпеки України. національна безпека учасників освітнього процесу включає в себе не тільки соціальну, емоційну, але й духовну і моральну складові безпеки. метою дослідження є аналіз основних понять духовності та моральності, які є ключовими в проблемі сучасного виховання молоді. проведено порівняльний аналіз різних тлумачень цих понять. досліджено вплив духовно-морального виховання на національно-патріотичне виховання, яке вкрай важливе в сьогоднішній час російсько-української війни. розглянуто психологічні особливості розвитку духовного потенціалу студентської молоді, які є об’єктами та суб’єктами духовно-морального виховання. результати дослідження дозволяють визначити основні рекомендації щодо духовно-морального виховання студентської молоді, враховуючи проблеми національної безпеки України. запропоновані моральні та духовні якості студентської молоді допоможуть педагогам враховувати їх в процесі становлення і виховання сучасних студентів, щоб вони були відповідальними особистостями, вірними богу, Україні та українському народу.
Keywords: виховання, духовність, моральність, студенти, національне, безпека.