Особливості кровопостачання кишечника та його брижі - Тибінка, А. М. (Baltija Publishing, 2022)
Кровоносне русло кишечника формують дві основні функціональні групи судин: 1) власне брижові судини, які забезпечують трофічні потреби брижі; 2) кишкові судини, які живлять кишкову стінку. Вздовж всього свого галуження судини кишечника характеризуються складною іннервацією. Мікроциркуляторне русло кишкової стінки поділяється на кілька шарів і піддається складним регуляторно-рефлектрним впливам.
Topical issues of the development of veterinary medicine and breeding technologies : scientific monograph.
Keywords: кровопостачання кишечника