Державна політика розвитку аграрної економіки в умовах євроінтеграційних перспектив України - Парубчак, І. О.; Радух, Н. Б.; Матвеєва, М. П.; Ярошович В. І. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького, 2023)
Розкрито структурно-функціональне забезпечення системи публічного управління у контексті територіально-адміністративної реформи та роль органів територіальної громади у реалізації завдань органів публічної влади. Окреслено основні завдання органів влади територіальних громад, що полягають не лише у реалізації положень державної політики у встановлених сферах, пов’язаних із територіальним поділом, а й задоволення потреб, пов’язаних із життям проживаючих там громадян, дотримання закону, ініціювання соціально-економічних проектів та формування місцевих і регіональних зв’язків для покращення рівня життя. Досліджено першочергові завдання державної політики енергозабезпечення, шляхи реалізації окреслених планів та можливостей врегулювання існуючих проблем шляхом інновацій в контексті функціонування національної аграрної економіки та її адаптивності до умов Європейського Союзу на основі державно-приватного партнерства. Обґрунтовано засади публічного управління земельними ресурсами у національній аграрній економіці в умовах децентралізації влади на сучасному етапі в Україні.
Євроінтеграційні перспективи розвитку аграрної економіки України : колективна монографія
Keywords: економічна євроінтеграція; аграрна економіка; інституційне середовище