Групи крові і біохімічний поліморфізм білків та їх використання в селекції сільськогосподарських тварин і птиці : метод. розроб. - Кропивка, Ю. Г.; Боднарук, В. Є.; Жмур, А. Й. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького, 2021)
У методичній розробці дається визначення таких імуногенетичних показників, як група крові, антиген, антитіло, генетична система груп крові, феногрупа крові, тип крові, біохімічний поліморфізм білків і ферментів та характер їх успадкування. З’ясовано можливість використання груп крові і поліморфних білкових систем, як генетичних маркерів для уточнення походження племінних тварин. Наведено задачі, розв’язання яких дасть здобувачу вищої освіти набути певні фахові навички з уточнення походження племінних тварин, реконструкції генотипу вибулих племінних тварин шляхом використання імуногенетичних маркерів.
Keywords: групи крові; білкі крові; селекція сільськогосподарських тварин; селекція сільськогосподарських птиці