Сказ (діагностика, профілактика, оздоровлення, проведення пероральної імунізації м’ясоїдних тварин) : меод. реком. - Кісера, Я. В.; Божик, Л. Я.; Сторчак, Ю. Г.; Мартинів, Ю. В. (ЛНУВМ та БТ імені С. З. Ґжицького, 2019)
Згідно оцінки Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я сказ входить у п'ятірку найбільш небезпечних зооантропонозів, що завдають значні соціально-економічні збитки. Сприйнятливість до сказу різноманітного кола тварин, включення в ланцюг циркуляції вірусу не тільки сільськогосподарських, але і диких тварин, надзвичайно велика небезпека сказу для людини і відсутність засобів лікування при цій хворобі визначають її соціальне та економічне значення.
Keywords: сказ