Продуктивність праці у підприємствах галузі тваринництва України : ст. - Чемерис, В.; Душка, В.; Максим, В.; Папіжанський, Б. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького, 2022)
Продуктивність праці є одним з основних показників ефективності функціонування підприємств та індикатором технологічного розвитку. Рівень продуктивності праці характеризується обсягом виробленої продукції у вартісному чи натуральному вимірі в розрахунку на одного зайнятого, або одиницю затраченого часу. Також при оцінці ефективності використання праці застосовують обернений до продуктивності праці показник трудомісткості продукції, який показує затрачений час на виробництво одиниці обсягу чи вартості продукції. У статті проведено аналіз продуктивності праці в сільськогосподарських підприємствах, зокрема галузі тваринництва України за 2010-2020 рр. на 1 зайнятого, у постійних цінах 2016 р.
Keywords: продуктивність праці; трудомісткість продукції; оплата праці