Сільський туризм як важлива складова туристичної індустрії - Терлецька, О. В. (ННВК “АТБ", 2023)
На сьогодні сільський туризм є одним із найперспективніших напрямів розвитку індустрії туризму як і в Україні так і в іноземних країнах. Особлива його популярність спостерігається в останні роки у зв’язку з карантинними обмеженнями. Сільський туризм поєднує у собі різні види туризму, що базуються на використанні природних, культурно-історичних та інших видах ресурсів сільської місцевості. В роботі висвітлено основні концепції розвитку сільського туризму, а також розглянуто географію його поширення в Україні. Досліджено різні регіони України та визначено, що подальший розвиток сільського зеленого туризму в Україні не може бути ефективним без урахування іноземного досвіду. Справа розвитку сільського відпочинку має реальну державну перспективу і сприяє поліпшенню соціально-економічної ситуації сільської місцевості.
Євроінтеграційні перспективи розвитку аграрної економіки України : кол. моногр.
Keywords: екотуризм; сільський туризм; індустрія туризму