Музейний туризм : метод. реком. - Уклад. : Липчук, Н. В. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2025)
Мета статті полягає у формуванні в студентів системних знань про сутність, структуру, функції та сучасні тенденції розвитку музейного туризму. Матеріал спрямований на ознайомлення з теоретичними засадами діяльності музеїв у туристичній сфері, вивчення класифікації музейних установ, особливостей організації музейних маршрутів, маркетингу музейних послуг та використання інноваційних технологій у музейній практиці. У межах методичних вказівок пропонуються теми для самостійного опрацювання, питання для аналізу, завдання творчого характеру, а також приклади з реальної практики музейної справи в Україні та світі.
Keywords: музейний туризм, культурно-пізнавальний туризм