Кристалохімія гексахалькогендифосфатів : монографія - Федорчук, А. О.; Федина, М. Ф.; Барчій, І. Є.; Шпеник, О. О.; П’ясецкі, М. К. (Вид-во УжНУ «Говерла», 2022)
Наукове видання містить відомості щодо кристалографічних характеристик складних тернарних та тетрарних гексахалькогендифосфатів металів типу M2P2ХVI6 (ХVI – S, Se), які представлені у науковій періодиці. Аналіз кристалічних структур базується на критеріях формування другого координаційного оточення (ДКО) для аніонної групи Р2Х64 ̶. Розглянуто кристалохімічні особливості гексахалькогендифосфатів металів. Представлено основні фрагменти кристалічних структур. Приведено кристалографічні дані для всіх сполук, описаних у монографії.
Keywords: кристалохімічні особливості гексахалькогендифосфатів металів; хімія твердого тіла; неорганічне матеріалознавство