Стан, основні тенденції та пріоритетні напрями розвитку аграрного сектору економіки України в умовах воєнного часу - Чемерис, В. А.; Максим, В. Л. (ННВК “АТБ", 2023)
У науковій роботі досліджено стан та основні тенденції розвитку сільського господарства України з обґрунтуванням перспективних напрямів реалізації економічного потенціалу галузі. Узагальнено основні підходи та пропозицій щодо підвищення ефективності вирощування аграрної продукції. Визначено та обґрунтовано основні чинники впливу на динаміку обсягів виробництва сільськогосподарської продукції в Україні. Досліджено тенденції в чисельності поголів’я тварин та їх продуктивності вирощування, а також динаміки площі посівів основних видів продукції рослинництва та їх урожайності. Проведено аналіз обсягів вирощування основних видів продукції рослинництва. Обґрунтовано динаміку показників ефективності виробництва основних видів продукції сільського господарства в Україні. Здійснено структурний аналіз собівартості виробництва продукції рослинництва та тваринництва. Проведено аналіз показників балансу основних видів агропродовольчої продукції. Визначено та охарактеризовано основні етапи розвитку сільського господарства України. Досліджено вплив повномасштабної війни на стан аграрної економіки України. Запропоновано та обґрунтовано перспективні організаційно-економічні, інноваційно-інвестиційні та інституцій-но-правові заходи щодо активізації розвитку сільського господарства України.
Євроінтеграційні перспективи розвитку аграрної економіки України : кол. моногр.
Keywords: аграрний сектор економіки; економіка України