Екологія людини : метод. рек. - Параняк, Р. П.; Колішицький, З. В. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького, 2019)
Екології людини - комплексна дисципліна, що досліджує загальні закони взаємовідношення біосфери і антропосистеми, вплив природного середовища на людину і групу людей, вона охоплює як соціально-психологічні і етологічні відносини людей між собою, так і ставлення людей до природи, тобто являє собою еколого-соціально-економічну сферу знань, де всі соціальні, економічні і природні умови розглядаються як однаково важливі складові середовища життя людини, що забезпечують різні сторони її потреб.
Keywords: екологія людини