Навчальний посібник для проведення занять з процедури проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань ( отруєнь) та аварій на виробництві» згідно постанови КМУ від 17 квітня 2019 року № 337 та Постанови КМ № 1 від 05.01.2021 - Ярошович, І. Г.; Чайковський, Б. П.; Ярошович, Т. С.; Микичак, Б. М.; Білаш, Ю. П.; Шпить, І. В. (ЛНУВМ та БТ імені С. З. Ґжицького, 2021)
Відповідно до концепції допустимого ризику, яка наприкінці XX ст. прийшла на зміну концепції абсолютної безпеки, будь-яке виробниче середовище володіє потенційними небезпеками, які розвиваються як у просторі, так і в часі та за певних обставин можуть спонукати до нещасних випадків. Тому зі зміною концепції забезпечення безпеки, збереження здоров'я та працездатності працівників у процесі трудової діяльності необхідно змінювати і підходи до розслідування нещасних випадків на виробництві, щоб забезпечити його вагому роль у їхньому запобіганні.
Keywords: охорона праці; профзахворювання; отруєння на виробництві; нещасні випадки на виробництві