Демонологічні мотиви родильної обрядовості бойків - Войтович, Н. М. (My University, 2021)
У статті розглядається родильна обрядовість у контексті народних демонологічних вірувань; аналізуються ті демонологічні мотиви, які, за уявленнями українців Бойківщини, детермінували стан вагітної жінки, могли впливати на майбутнє життя дитини; детально описано ритуально-магічні дії, які оберігали як матір, так і немовля від потенційної шкоди «нечистої сили».
Keywords: етнологія; народна демонологія; народна культура; родильна обрядовість; Бойківщина