Розроблення технології йогурту з пророщеними зернами: кваліф. роб. ...магістра - Кішай, Р. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2023)
На сьогодні одним із головних завдань молочної промисловості є випуск такого асортименту і підвищення якості молочних продуктів, які відповідали б високим харчовим і смаковим властивостям, користувалися підвищеним попитом у населення, а також відповідали вимогам збалансованого харчування. Визначальна роль у харчуванні людини належить продуктам тваринного походження у зв’язку із високим вмістом у них повноцінних білків. За своїми біологічними цінностями білки тваринного походження мають перевагу перед рослинними білками в тому, що їх амінокислотний склад більш близький до амінокислотного складу білків тканин людського організму, а тому у більш повній мірі задовольняє його потреби Серед широкого асортименту молочних продуктів особливу роль відіграють кисломолочні високобілкові продукти, виробництво та асортимент яких необхідно суттєво збільшити. Одним із найбільш поширених і корисних кисломолочних продуктів, які незмінно користуються великим попитом у населення, є йогурт, який вже досить давно став і компонентом різноманітних страв. .
Keywords: технологія, йогурт, прощені зерна, пшениця, овес, ячмінь, кукурудза