Акушерська, гінекологічна, мамологічна та андрологічна диспансеризація сільськосподарських тварин - Стефаник, В. Ю.; Костишин, Є. Є.; Кацараба, О. А.; Дмитрів, О. Я.; Кава, С. Й.; Кудла, І. М.; Івашків, Р. М.; Івахів, М. А.; Басараб, Т. П. (ЛНУВМ та БТ імені С. З. Ґжицького, 2018)
В основі диспансеризації лежить систематичне й поглиблене клінічне, біохімічне й спеціальне профілактичне обстеження всього поголів'я з раннім застосуванням ізоляції й лікування, усунення факторів зовнішнього середовища, що негативно діють на здоров'я й продуктивність тварин, систему раціональної годівлі, утримання й догляду.
методичний посібник для студентів СВО «магістр» за спеціальністю 211 Ветеринарна медицина
Keywords: диспансеризація сільськосподарських тварин; акушерско-гінекологічна диспансеризація сільськосподарських тварин