Технологія одержання біопрепарату для захисту рослин : кваліф. роб. ... бакалавра з біотехнології та біоінженерії - Медведєва, К. Г. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2023)
В даній кваліфікаційній роботі описано дослідження біотехнологічного засобу захисту рослин, розроблено технологічну схему одержання біопрепаратів. В наш час актуальним є питання екологізації сільського господарства. Для цього все більше і більше господарств переходять від хімічних засобів захисту рослин до тих, які не мають шкідливого впливу на здоров’я людини та навколишнє середовище. Досліджуваний біопрепарат у своєму складі містить 5 штамів бактерій, які є корисними для рослин, оскільки покращують їх ріст та розвиток, а також підтримують живлення за рахунок перетворення органічних речовин в доступні для використання рослинами форми. Окрім того, до складу біопрепарату входить широкий спектр мікро- та макроелементів, необхідних для росту та розвитку рослин. Також мікроорганізми в складі біопрепарату володіють антагоністичними властивостями, завдяки яким здатні захищати рослини від паразитів та фітопатогенів.
Keywords: захист рослин; біопрепарати