Ловецтво та рибальство Стрийського повіту середини ХІХ – першої третини ХХ ст. - Проців, О. Р. (My University, 2022)
У монографії проаналізовано розвиток мисливства та рибальства у Стрию та Стрийському повіті з середини ХІХ і до початку ХХ століття. Досліджено діяльність громадських мисливських організацій Галичини та Стрийського мисливського товариства, офіцерського мисливського товариства, Підкарпатського мисливського товариства, філій Галицького та Малопольського мисливських товариств, які вели свою діяльність у Стрийському повіті, Краєвого рибальського товариства, Підкарпатського товариства любителів вудкарського спорту. Проаналізовано чисельність добування дичини у Стрийському повіті. Висвітлено діяльність мисливської школи у Лукавці. Висвітлено гуманітарні, економічні, організаційні аспекти діяльності товариств та здійснено компаративний аналіз економічної ефективності ведення мисливства та рибальства мисливської діяльності. Проведено аналіз історичних джерел, які висвітлювали галузь мисливства та рибальства. Розглянуто методологічні підходи у правозастосуванні органів державної влади на воєводському та повітовому рівні.
Keywords: Мисливство; Рибальство