Моделі формування та оптимізації інвестиційного портфеля : ст. - Минів, Р. М. і ін.; Залевський, Ю. О. (Міжнародний класичний університет імені Пилипа Орлика, 2025)
Основною метою портфельних інвестицій є досягнення оптимального співвідношення ризику та дохідності, яке надає набору цінних паперів такі інвестиційні властивості, які недосяжні з точки зору окремогоцінного паперу та можливі лише шляхом їх об'єднання. Тільки в процесі формування портфеля досягається нова інвестиційна якість з певними властивостями.Метою статті є дослідження сутності моделей, які найчастіше використовуються при формуванні й оптимізації інвестиційного портфеля та розробка алгоритму порівняння альтернативних інвестиційних проєктів за допомогою різних математичних методів.
Keywords: інвестаційний портфель,оптимізація,моделі формування