Креативізація підготовки юристів: практичний досвід : ст. - Смолінська, О. Є.; Різенко, О. В. (Львівський університет бізнесу та права, 2024)
У статті визначений зміст креативізації як одного зі сучасних підходів до підготовки юристів, у тому числі – його зміст як прояву студентоцентрованого навчання. Креативізація як підхід передбачає об’єднання творчих зусиль усіх учасників освітнього процесу в єдиному полі професійно зорієнтованих комунікацій задля підвищення результативності вищої освіти, отже – її якості. Встановлено зв’язок креативізації з іншими підходами, зокрема середовищним, практико зорієнтованим та edutainment‐ підходом. На основі опису здобутого практичного досвіду роботи Студентського правового дискусійного клубу «Aequitas» доведено ефективність організації та підтримки позаавдиторних професійних комунікацій для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 081 Право щодо якості реалізації відповідної освітньої програми.
Keywords: творчі підходи, бакалаври права, cтудентський правовий дискусійний клуб «Aequitas», середовищні підходи, практико зорієнтовані підходи, edutainment‐підходи