Вдосконалення інструментарію фінансового менеджменту аграрних підприємств : ст. - Минiв, Р. М. і ін. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2024)
Фінансовий менеджмент аграрних підприємств, як і будь-який інший напрямок управлінської діяльності, є складною систе мою, що складається з безлічі взаємозалежних елементів, що в сукупності визначають фінансову стійкість суб'єкта. Авторами визначено принципи фінансового менеджменту в системі управлінської діяльності: принцип комплексності після ухвалення упра лінських рішень, принцип варіативності підходів до розробки управлінських рішень, принцип динамізму управлінських рішень, принцип відповідності управлінських рішень стратегічним цілям підприємства. встановлено, що основна мета, на досягнення якої спрямовані управлінські рішення у рамках фінансового менеджменту, полягає у гарантуванні фінансової стійкості аграрних підприємств на основі організації грамотного розподілу фінансових ресурсів, їх використання й руху та, що на сучасному етапі розви- тку економічних відносин важливим фактором підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств є застосування цифрових продуктів, які дозволяють автоматизувати систему управління господарюючими суб'єктами.
Keywords: фінансовий менеджмент, аграрні підприємства, цифрові програмні продукти.