Удосконалення технології рибних паштетів із вторинної сировини : кваліф. роб. ... магістра - Сташко, В. В. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2024)
В данній роботі вивчається технічний потенціал тріски і і червонопірки в якості сировини для виробництва рибних паштетів з маловикористовуваних видів риб; експериментально демонструється доцільність і технічні параметри введення в приготування рибних паштетів, бульйону з тріски, ікри і молока червонопірки; вивчається вплив параметрів приготування вторинної рибної сировини на властивості рибного бульйону і використання його в техніці рибних котлет з тріски; розробляється комплексна технологія рибних паштетів, заснована на раціональному використанні тріски і червонопірки.
Keywords: рибний паштет, тріска, червонопірка, вторинна сировина