Навчальний посібник для проведення занять на тему: Основні положення Закону України «Про охорону праці» із внесеними змінами до № 2468-IX від 28.07.2022 - Ярошович, І. Г.; Чайковський, Б. П.; Ярошович, В. І. (ЛНУВМ та БТ імені С. З. Ґжицького, 2022)
Статтею 43 Конституції України гарантовано кожному працівнику належні, безпечні і здорові умови праці. Роботодавець, що використовує у своїй діяльності найманих працівників, зобов’язаний дотримуватись необхідних вимог, встановлених законодавством України, з метою гарантування безпеки праці та збереження життя, здоров’я і працездатності людини у процесі трудової діяльності. Реалізація цих завдань здійснюється за допомогою законодавчих та нормативно-правових актів із охорони праці, які регулюють суспільні відносини між роботодавцями та працівниками у процесі трудової діяльності.
Keywords: охорона праці; охорона праці в галузі