Екотуристичні маршрути як інструмент розвитку сільських громад : ст. - Терлецька, О. В. (ВД "Гельветика", 2025)
У статті досліджується потенціал екотуристичних маршрутів як інструменту комплексного розвитку сіль ських громад в Україні. Екотуризм розглядається як форма сталого туризму, що сприяє збереженню природ них ресурсів, популяризації локальної культури, створенню робочих місць та зміцненню місцевих економік. Автори аналізують соціально-економічні та екологічні переваги впровадження екотуристичних маршрутів, звертаючи увагу на їхню роль у формуванні привабливого туристичного середовища. Описано приклади успішного розвитку екотуризму в різних регіонах, виокремлено ключові бар'єри, з якими стикаються гро мади у процесі впровадження таких ініціатив. Запропоновано практичні рекомендації щодо планування, реалізації та просування екотуристичних маршрутів, що можуть бути використані органами місцевого само врядування, неурядовими організаціями, підприємцями та фахівцями туристичної галузі.
Keywords: екотуризм, сільські громади, екотуристичні маршрути, неурядові організації, локальна економіка