Екологія живлення : метод. вказ. - Семчук, І. Я. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького, 2023)
Природа, що нас оточує, надзвичайно різноманітна. На одній території часто ростуть разом рослини різних рівнів організації, мешкають тварини від мікроскопічно малих розмірів до справжніх велетнів. Так, на узліссі, серед посівів культурних рослин ростуть хвощі та злаки, а під пологом лісу на сильно зволожених місцях під кронами осик, беріз та могутніх дубів скромно ”примостилися” примітивні мохоподібні. У хвойних лісах на галявинах, що добре освітлюються сонцем, переважають покритонасінні. Ще більш різноманітний світ рослин у тропічних дощових лісах.
Keywords: екосистема; біоми; якість рослинних кормів; корми