Effect of Soybean Meal Substitution by Raw Chickpea Seeds on Thermal Properties and Fatty Acid Composition of Subcutaneous Fat Tissue of Broiler Chickens : ст. - Paszkiewicz, W. at all; Zhyla, M. (MDPI, 2020)
У цьому дослідженні було досліджено вплив заміни соєвого шроту сирим насінням нуту на теплові властивості та жирнокислотний профіль підшкірної жирової тканини бройлерних курчат.Експеримент, проведений на курчатах породи Ross 308, тривав 42 дні. Щільну підшкірну жирову тканину аналізували за допомогою диференціальної скануючої калориметрії (ДСК), тоді як склад жирних кислот підшкірної жирової тканини визначали хроматографічно.Не було виявлено впливу заміни соєвого шроту на температуру кристалізації жиру або ентальпію кристалізації.Співвідношення жирних кислот у підшкірній жировій тканині бройлерних курчат також змінювалося.Результати показують, що заміна соєвого шроту сирим насінням нуту в кормі може впливати на структурні властивості жирової тканини у бройлерних курчат, включаючи термічну трансформацію ненасичених жирних кислот. Завдяки численним фізіологічним функціям підшкірної жирової тканини, розуміння цих механізмів може сприяти використанню альтернативного білка як у харчуванні птиці, так і в харчуванні людини.
Keywords: нут, бройлерні курчата, підшкірна жирова тканина, термічний аналіз