Дослідження вмісту 17β-естрадіолу у молоці сирому протягом лактаційного періоду : ст. - Салата, В. З.; Кочетова, Г. С. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького, 2022)
Відома досить велика кількість різних забруднювачів молока, які можуть вплинути на його безпечність. Зокрема, біологічної природи – це забруднення мікроорганізмами, хімічної – забруднення солями важких металів, інгібувальними речовинами, гормонами, тощо. Недавні дослідження повідомляють про можливість надходження на переробку молока і тваринницької продукції зі значним вмістом стероїдних естрогених гормонів синтетичного і природного походження.
Keywords: молоко сире; 17ß-естрадіол; тільність корів