Біологія клітини : навч. посіб. - Шемедюк, Н. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2020)
Навчальний посібник укладено для студентів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». У посібнику викладено та проілюстровано теоретичний матеріал з дисципліни «Біологія клітини», у якому охарактеризовано клітину як цілісну, відкриту біологічну систему, описано структурні елементи клітини, методи цитології та суть їх виконання. Зокрема, методи мікроскопії, гістології, які характеризують хімічний склад, функціональні особливості клітини. Розглянуто сучасні досягнення природничої науки у керунку регуляції клітинного циклу, транспорту речовин, диференціації, смерті та старіння клітини, особливості стовбурових та пухлинних клітин. Підібраний матеріал відповідає робочій програмі з дисципліни «Біологія клітини» для студентів факультету харчових технологій та біотехнології ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія».
Keywords: біологія клітини; клітини