Євроінтеграційні перспективи розвитку аграрної економіки України : колект. моногр. - Гримак, О. Я. заг. ред. (ННВК “АТБ", 2023)
Досліджено теоретичні засади реформування аграрної економіки та історичні аспек-ти розвитку сільського господарства на різних етапах становлення української державно-сті. Розглянуто інституційне середовище і структурно-функціональне забезпечення сис-теми управління національною аграрною економікою у контексті територіально-адміністративної реформи в Україні та її адаптивності до умов Європейського Союзу. Да-но оцінку стану розвитку аграрної економіки в умовах війни в Україні на основі ретро-спективного аналізу наявного потенціалу та оцінки галузевих втрат в АПК. Розглянуто питання реалізації функцій менеджменту в агропромисловому виробництві, існуючі мо-делі систем управління, а також актуальні проблеми управління якістю продукції в умо-вах уніфікації європейських стандартів. Проведено дослідження стану маркетингового і логістичного забезпечення виробництва та реалізації сільськогосподарської продукції і продовольства в контексті євроінтеграційних прагнень України. Акцентовано увагу на забезпеченні умов адаптивності національних логістичних ланцюгів до світових стандар-тів агропромислового ринку. Обґрунтовано використання інформаційних технологій на основі систем штучного інтелекту для інноваційного розвитку аграрної економіки Украї-ни. Окремий розділ монографії присвячений питанням розвитку соціальної інфраструкту-ри сільських територій та зеленого туризму як перспективної складової ефективного роз-витку національної аграрної економіки у повоєнний період. Для науковців, викладачів, студентів, аспірантів та докторантів, працівників органів державної влади та підприємців, для всіх тих, хто цікавиться проблемами аграрної еконо-міки та перспективами її інтеграції до Європейського Союзу.
Keywords: аграрної економіки України